2011. június 11., szombat

DIY praktikák :)


Gyakran készítek itthon mindeféle hajpakolást,borradírt stb. .Gondoltam leírom azoknak a "receptjét" amelyek a legjobban beváltak nekem és elmondanék pár jótanácsot is ;)

Kezdjuk az én "jó tanácsaimmal"

Lehet furcsa,de sosem használok szájbalzsamot,ugyanis egyszerűen nincs szükségem rá mert a szám így is puha és hidratált :) Viszont ha egy-egy betegség után kiszárad akkor sem balzsanot használok,hanem bekenem mézzel és rajta hagyom kb 15 percig majd csak lenyalogatom :) Eszméletlen jól hidratál és még az íze is jó ;)

Honey Lips Mobile Wallpaper

A másik ilyen "jó tanácsom"-hoz almahéj szükséges (igen ,jól olvastátok almahéj).Mikor fáradt ,csúnya ,fakó a bőröm mindig almahéjat használok.Csodákra képes.Csupán annyi,hogy miután meghámoztuk az almát a héjával bevonulunk egy tükör elé. :) A héj belső oldalával (azaz nem a fényessel amit kintről is látunk) végigdörzsöljük az arcunkat.Eszméletlen puha ,illatos és természetesen fényes lesz tőle a bőr :)



És most jöjjenek a receptjeim:


Cukorradír sarokra vagy arcra

Ami kell hozzá: cukor,olívaolaj,citromlé
Amire jó + elkészítés: sarokra: 
Ha száraz,töredezett a talpam mindig ezt használom.Eszméletlen puha és selymes lesz tőle a bőr. 2-3 tk.cukrot kell összekeverni annyi olívaolajjal,hogy kb. ilyen  állagú masszát kapjunk:


Aztán csak átkell vele masszírozni a sarkunkat,majd lemosni .

Arcra: Ugyanaz a hatás: puha,selymes bőr.Minden ugyanaz annyi különbséggel,hogy ha arcra készítjük egy ici-picit hígabb masszát kell kapnunk (azaz egy picit több olívaolajat kell bele tenni) és tegyünk bele pár csepp citrom levet is (elnyomja az olívaolaj kellemetlen illatát).

Tejes bőrradír:

Ami kell hozzá: só és tej
Amire jó: Mélyebben tisztítja a bőrt és puhává teszi.
A folyamat ugyanaz mint az előzőnél.2-3 tk. (lehet 3-4 is ha nagyobb felületen szeretnénk használni) sót egy kis tálkában összekeverünk annyi tejjel ,hogy egy masszaszerű anyagot kapjunk :) Zuhanyzáskor dörzsöljük át vele a testünket majd mossuk le.Ha esetleg sérült a bőr ( elvakart szúnyogcsípés,borotva vágta seb stb.) ne nagyon használjuk mert marhatja a sebet. 

Mézes hajpakolás:

Kell hozzá: méz, 1 tojás,kevés tej 
                                     Elkészítés:Van ,hogy ezek közül én csak a mézet használom.Ez olyankor jó hogyha kissé fakó a hajszínünk és szeretnénk feldobni.Ilyenkor  vizes hajra tegyünk kb. 3tk. mézet ( hajhosszúságtól is függ) ,tekerjük fel és hagyjuk rajta 25 percig,majd mossuk le.A haj színe ragyogó lesz :)

Viszont ha a hajam száraz és fakó is,akkor Ugyanúgy vizes hajra teszek mézből,tojásból és kis tejből álló pakolást. Ezeket csak össze kell keverni :). Ezt csak 20 percig kell a hajon hagyni,aztán lemosni,átöblíteni :)




Szóval ezek az én DIY praktikáim.:) Próbáljátok ki őket ;) Nekem nagyon bevált mind :)




2 megjegyzés:

  1. mostanában rákattantam az itthon elkészíthető pakolásokra, meg ilyesmikre :) úgy hogy jól jött a poszt:) kösziii

    VálaszTörlés
  2. örülök ,hogy tetszett, remélem hasznát veszed ;) szerintem nagyon megéri ezeket a dolgokat ugyanis szinte semmibe nem kerulnek és mégis hatásosak :))

    VálaszTörlés